У Вас були гормональні порушення, які дали небажане ускладнення? Вивчивши анамнез і стан пацієнта, можна провести ефективне видалення фіброаденоми в Харкові, ціна якого порівнянна з іншими операціями щодо усунення новоутворень. Але спочатку необхідний детальний огляд, опитування пацієнта і консультація лікаря. Чернецький Валентин Владиславович готовий провести прийом за попереднім записом у зручний для вас час.

Фіброаденома молочної залози: причини появи і ознаки хвороби

У медицині вузлова мастопатія, або фіброаденома молочної залози – це специфічне утворення в молочних залозах. Воно характеризується розростанням сполучної тканини, питома частка якої стає набагато більше, ніж залозистої.

Фіброзні тканини можуть виступати в якості міцного каркаса. Однак вони не здатні забезпечити нормальне функціонування молочних залоз. В окремих випадках ділянки, які розрослися, частково перекривають протоки, або повністю закупорюють їх.

Фіброаденома грудної залози зустрічається частіше у жінок, і рідше – у чоловіків. До групи ризику відносять дівчат віком 20-30 років. Хвороба зазвичай є наслідком неправильного або несвоєчасного лікування мастопатії.

Поширені симптоми фіброзно-кістозної мастопатії (фіброаденоми) молочної залози такі:

  • Виділення із сосків (можуть бути від прозорих до зелено-коричневих, або мати коричнево-зелений відтінок).
  • Відчуття болю при пальпації.
  • Збільшення залоз в діаметрі.
  • Утворення щільних вузлів, які легко прощупуються під шкірою.

Все це може супроводжуватися підвищенням температури, локальною гіперемією, погіршенням загального самопочуття.

Діагностика і лікування

Перш ніж буде призначена операція по видаленню фіброаденоми молочної залози, необхідно проконсультуватися у мамолога. А також пройти огляд, зробити УЗД грудей або мамографію, в окремих випадках – надати результати біопсії і лабораторних аналізів крові.

На початкових стадіях хвороби можна обмежитися консервативною терапією (гормональною / негормональною). Вона допоможе нормалізувати гормональний фон, а також налагодити роботу щитовидної залози, зміцнити імунну систему.

Якщо у пацієнта виявлена ​​запущена фіброаденома молочних залоз – потрібна операція, ціна якої цілком доступна. В ході операції видаляють вузли, а якщо це необхідно – і частину молочної залози, наближену до пухлини. Це займає в середньому 1 день перебування в стаціонарі, і близько тижня – для подальшої реабілітації.

Запитати у лікаря